Băile termale din Oradea și împrejurimi

Dec 7, 2019

Se spune că în România se află aproape o treime dintre izvoarele termale din întreaga Europă, iar în ultimii ani stațiunile balneare autohtone au început să se reinventeze și să revină în lumina reflectoarelor. Stațiunile din Bihor atrag anula sute de mii de turiști, care sunt interesați să petreacă un sejur într-o oază de relaxare și care, doresc să beneficieze de efectele benefice ale apelor termale.

Exceptând obiectivele turistice din zonă, cei mai mulți turiști se bucură de ștrandurile din Oradea și împrejurimi care, au fost modernizate și echipate cu instalații utile în tratamentul diverselor boli.

Băile Felix

Situată în județul Bihor, la 9 kilometri de Oradea, principalele atracții ale stațiunii sunt ștrandurile cu băile termale ce ating temperaturi ridicate (32-36 de grade), ceea ce bucură turiștii chiar și în timpul iernii. Ștrandurile de la Băile Felix sunt cele mai moderne din țară, iar banii învestiți în hotelurile, centrele de agrement și locurile de distracție din stațiune atrag un număr tot mai mare de turiști.

1. Distracție la Aqua Parkul President din Băile Felix

Aqua President este localizat la 280 m de intersecția drumurilor DC64 și DN76, cu direcția Beiuș sau Deva. Accesul la Aqua Park se face prin pădure, paralel cu Hotelul Internațional.
Este un complex ultra modern în interiorul stațiunii Băile Felix, care include bazine cu apă termală cu o temperatură variabilă, între 34-36 de grade.

Aici sunt puse la dispoziția publicului cele 14 piscine interioare, 6 piscine exterioare, zona agrement copii mici, splash pentru copii mari, tobogan interior și exterior cu pornire din clădire, zona de relaxare și liniște. De asemenea clienții vor beneficia în acest complex ultra modern și de restaurant interior, terasa exterioară, zona grill, 3 baruri, 2 zone food, plajă cu gazon, șezlonguri, și bineînțeles parcare privată. În totalitate complexul are o capacitate de 800 de persoane și este deschis și pe timpul iernii.

Programul de funcționare îl puteți vedea aici: www.baile-felix.ro

2. Destindere la Ștrandul Apollo din Băile Felix

baile_felix_03

Acesta este unul dintre cele mai populare locuri de relaxare, în care persoanele interesate pot avea parte atât de bazine cu apă rece, cât și de bazine cu apă termală, cu o temperatură cuprinsă între 26 și 49 de grade. Acest ștrand modern oferă 10 bazine, atât pentru adulți cât și pentru copii. Unul dintre bazine are o suprafață de 1000 mp și este dotat cu instalații de hidromasaj, deținând 20 de paturi de masaj subacvatic. Ștrandul Apollo găzduiește activități precum aquagym, aquazumba, concursuri sportive și petreceri cu spumă în sezonul de vară.

De asemenea, sauna, solarul și dușurile sunt facilități prezente în interiorul ștrandului. Ștrandul este situat foarte aproape de intrarea în stațiunea Băile Felix, în imediata apropiere a unei promenade frumos amenajate. Nu uitați, vizitând ștrandul Apollo din Bihor veți avea parte de distracție, relaxare și aventură 365 de zile pe an într-un singur loc!

Mai multe detalii referitoare despre acest ștrand poți găsi intrând pe următorul link www.felixspa.com

3. Relaxare la Ștrandul Termal din Băile Felix

Este unul dintre cele mai moderne ștranduri din stațiunea Băile Felix și împrejurimi, fiind corespunzător din toate punctele de vedere cu normele Europene în vigoare. Aceste norme se referă deopotrivă la calitatea apei termale, compoziția acesteia (verificată și monitorizată) cât și la calitatea serviciilor oferite.

Clienții complexului au la dispoziție toate condițiile pentru a petrece toată ziua în interiorul ștrandului. Există posibilitatea de a servi masa la Restaurantul cu autoservire sau de a savura o băutură răcoritoare rece. Iubitorilor de senzații tari au fost construite tobogane, 3 la număr, oferind fiecare senzații diferite. Dacă nu sunteți dependent de adrenalină există posibilitatea de a vă relaxa activ pe terenul de volei sau mini fotbal.

Bazinele cu apă termală, având temperaturi cuprinse între 32 și 36 grade Celsius oferă condiții optime de îmbaiere tuturor categoriilor de clienți, de toate vârstele. În bazine sunt diverse elemente ce au rolul de a ridica confortul clienților.
Bazinul cu valuri este o „atracție” savurată de toate categoriile de clienți, contribuind la petrecerea timpului într-un mod cât mai plăcut și în același timp util dat fiind efectele benefice datorate apei termale.

4. Aventura la Aquapark Felixarium din Băile Felix

baile_felix_04

Complexul de agrement face corp comun cu Hotel Lotus Therm 5* care dispune de o bază de tratament ultramodernă. Așadar oaspeții stațiunii au posibilitatea să beneficieze într-un singur loc de toate serviciile de care pot fi nevoie pentru un sejur de tratament, odihnă sau pur și simplu doresc să se distreze alături de familie și prieteni.

Cu deschiderea Hotelului Lotus Therm, clasificată la 5 stele, Aquaparkul dispune de bazine interioare și exterioare, bazine cu apă termală, de saună, hidromasaj și jacuzzi, pentru asigurarea unor condiții prielnice de relaxare și distracție, indiferent de anotimp sau condiții meteo.

Detalii și tarife actualizate găsiți chiar aici: www.lotustherm.ro

Băile 1 Mai

Stațiunea Băile 1 Mai este situată în județul Bihor, la numai 2 km de Băile Felix și 4 km de Oradea, între satele Rontău și Haieu. Cunoscută de-a lungul timpului și sub numele de Băile Episcopiei (sec. XV-XVII), stațiunea s-a făcut remarcată mai ales datorită apelor minerale și a nămolului sapropelic extras din lacul aflat în localitate, utilizate în tratarea unor afecțiuni.
În Băile 1 Mai se poate ajunge pe calea ferată până la Oradea din București ( 650km ), Cluj-Napoca, Baia Mare sau orice altă direcție, iar din Oradea cu mijloace auto până în stațiune. Iată recomandările noastre pentru un sejur în Băile 1 Mai.

1. Ștrand Venus Băile 1 Mai

Ștrandul „Venus” este cel mai mare ștrand termal din stațiunea Băile 1 Mai, în acest ștrand veți găsi 14 bazine din care: un bazin olimpic, un bazin cu trambuline, cea mai înaltă trambulină fiind de la 5 m, și un bazin mare trapezoidal cu o adâncime în creștere, iar cea mai mare adâncime este de 2,5 m. Bazinul cu trambuline este de forma rotundă și adâncimea apei este de 4 m. Mai sunt 2 bazine rotunde pentru copii cu apă mică de 0,5m. Chiar la intrare primele 8 bazine sunt în formă de floare, iar în mijloc se afla o mică terasă.

Ștrandul Termal Venus din Băile 1 Mai oferă condiții destul de bune pentru toți oaspeții care doresc să petreacă întreaga zi la baie și plajă. Terenul foarte mare din prejma bazinelor cu iarbă și copaci cu umbra generoasă, oferă un loc de refugiu în orele nerecomandate pentru plaja. Dacă vi se face foame, aveți la dispoziție terase cu meniuri pe gustul tuturor la tarife accesibile.

Site-ul oficial: www.turismbaile1mai.com

2. Tratament și recuperare la Complexul Perla din Băile 1 Mai

baile_felix_02

Indiferent de sezon turiștii vor descoperi în cadrul Complexului Perla un spațiu special creat pentru relaxare, refacere și recuperare. Sănătatea oaspeților este aici la loc de cinste, fiind amenajat un Center SPA & Wellness și un Centru de Sănătate.

Centrul SPA & Wellness este format din 2 bazine interioare cu apă termală, 2 jacuzzi interioare cu apă termală, 1 bazin semi olimpic exterior cu apă termală, 1 bazin exterior cu dimensiuni normale cu apă termală, un bazin exterior pentru copii cu apă termală, o saună turcească, o saună finlandeză, un cabinete de masaj, un salon cosmetic, un salon de bronzat, o sală de fitness ultramoderna, un cabinete medicale pentru tratament balnear.
Serviciile complete și profesionale pe care acest complex le pune la dispoziție vă vor ajuta să vă obțineți echilibrul, sănătatea și frumusețea.

Site-ul oficial: perla1mai.ro

3. Relaxare într-un peisaj natural la Ștrandul cu Valuri din Băile 1 Mai

Ștrandul cu valuri este un punct de atracție pentru cei care preferă să se scalde în liniște, într-un peisaj natural, cu locuri de plajă, cu iarbă și posibilitatea de a închiria un șezlong sau chiar de a sta la cort sau la bungalou. Ceea ce îl face unic în Europa, este instalația care producea valuri și care e veche de peste 100 de ani. Ingineri austrieci au construit motorul, care și acum, pornește la sunetul clopoțelului, trimițând valuri pe „marea bihoreana”.

Ștrandul cu valuri, este un ștrand termal cu o temperatură a apei de 26 de grade, situat într-o zonă frumoasă cu multă verdeață, la marginea pădurii. Acesta dispune de o suprafață mare și poate găzdui aproximativ 600 de locuri de plajă. În interiorul ștrandului puteți găsi 2 forme de cazare și 3 terase bine aprovizionate cu un bogat sortiment de mâncăruri, minuturi, băuturi răcoritoare și alcoolice reci.

Site-ul oficial: www.turismbaile1mai.com

Băile Termale din Oradea: o lume nouă a divertismentului – Aquaparkul Nymphaea

baile_felix_05

Construcția Aquapark-ului Nymphaea a început în iarna anului 2015, iar recepția a avut loc în anul 2016. Aquapark-ul Nymphaea are o suprafață de 7 hectare, se afla pe locul fostului ștrand al municipiului Oradea şi a costat 88,3 milioane de lei (dintre care 32,3 milioane lei provin de la Uniunea Europeană, finanțarea fiind nerambursabila).

Aquapark-ul beneficiază de 6 corpuri în care se afla vestiarele, restaurantul, cabinetul medical, 13 bazine acoperite, 4 tobogane care se afla în interior. Cu siguranță, cea mai îndrăgită zonă va fi cea din corpul 4 în care se afla toboganele exterioare, turnul atingând 18 metri înălțime. Pe lângă cele menționate mai sus se adaugă 5 bazine exterioare (cu valuri, pentru sărituri, olimpic, pentru copii și pentru adulți), un teren multifuncțional de sport (baschet, fotbal, handbal), 2 terenuri de volei pe plajă, 2 mese pentru tenis de masă.

Bazinele cu apă recirculată, tratată și filtrată corespunzător și masajul cu apă prezent la 4 bazine (3 interioare și 1 exterior), fac din complexul Nymphaea să fie cel mai modern Aquapark din vestul României. Important de reținut este faptul că, ștrandul este deschis publicului pe toată durata anului.
Site-ul oficial: aquapark-nymphaea.ro

Iar dacă vrei să poposești mai multă vreme în Oradea, iată recomandarea noastră de cazare situat la doar cinci minute de Aquapark Nymphaea și zece minute de centrul orașului Oradea: www.hotel-lyra.ro